Shaykh Saalih al Luhaydaan verdedigt Shaykh Rabee'

Shaykh Saalih al Luhaydaan ex-hoofd van de Rechters in Riyaad en een van de Kibaar al-ulema (grote geleerden) krijgt een vraag over dat men waarschuwt tegen Shaykh Rabee Ibn Haadee al Madkhalee.





Vraagsteller: "We hebben op het internet bepaalde Mashaayikh zien spreken over Shaykh Rabee' bin Haadee al-Madkhalee. En ze zeggen dat hij de bepalingen van de sharee'ah tegengaat en ze waarschuwen voor hem. Wat is uw mening hierover, shaykh?"

Shaykh: "Er is geen twijfel dat dit onderdrukking en overschrijding is. En we kennen van Shaykh rabee' geen tegenstrijdigheid aan de sharee'ah. En we kennen geen van de bekende 'Ulamaa die waarschuwen tegen hem. Maar als een student van kennis een meningsverschil heeft met een andere student. Dan moet de ene die andere niet naar beneden halen (kleineren). Want de mensen van kennis zullen altijd meningsverschillen hebben. En de mening van de ene wordt niet aangenomen ten koste van de andere, behalve als het bewijs hiervoor is gevestigd. En ik ken van Shaykh Rabi' geen tegenstrijdigheid aan de sharee'ah. En ik weet dat hij van Ahloe Soennah is en dat hij zich op de correcte Geloofsleer (Aqeedah) bevindt. Dit is wat duidelijk is voor mij en wat mij heeft bereikt over hem. En onachtzaamheid voor de mensen van Kennis (Ahloel 'ilm) en het bekritiseren en waarschuwen voor hen brengt geen goed voor de moslims. Het is slechts een reden voor opsplitsing en het verdeeld raken. En dit is slechtheid waar geen goeds in zit. En we vragen Allaah om ieder naar het Rechte Pad te leiden, en de harten te vullen met onderlinge liefde. Voorwaar de leider van de Schepsels (salla Allahoe 'aleihi wa sallam) heeft gezegd:


'Jullie zullen het Paradijs niet binnentreden tot jullie geloven,en jullie zullen niet geloven, pas als jullie van elkaar houden.'Dus we vragen Allaah de harten te vullen met onderlinge liefde."

0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos