Het bezoeken van tovenaars



Vraag aan: Shaykh Saalih al-Fawzaan (moge Allaah hem behouden)

Moge Allaah u belonen. Een jongere van onze naasten is naar een tovenaar gegaan om zich te behandelen voor onvruchtbaarheid. En hij is zeer goed op de hoogte van het oordeel over het gaan naar tovenaars. Maar hij zegt; ''mijn schoonvader heeft mij hiertoe gedwongen''. Dus wat moet onze positie zijn jegens hem? Boycotten we hem of onderhouden we het contact met hem?

Antwoord: Het is niet toegestaan voor hem om zijn schoonvader te gehoorzamen. En hij heeft hem niet hiertoe gedwongen. Dus hij is niet geëxcuseerd. Naar tovenaars gaan is ongeloof. Het is niet toegestaan. En men behandelt (de ziekte) niet met tovenarij. Want de Boodschapper (sallallahu aleihi wa sallam) zei:

''Geneest niet met al-haraam (verboden zaken).''

En tovenarij is van de grootste (vormen van) al-Haraam. Want het is ongeloof in Allaah de Almachtige en Majesteitelijke. Dus het is voor jou niet toegestaan om iemand hierin te gehoorzamen. Na'em. Ja. En het is aan jullie om hem te adviseren, en te waarschuwen. Opdat hij berouw zal tonen en hiervan zal terugkeren. Ja, en als hij niet terugkeert. Dan dienen jullie hem te boycotten en te verlaten. Totdat hij berouw toont aan Allaah de Verhevene. Na'em.


0 reacties:

Een reactie posten

Live duroos